קהיר, 26 באוקטובר 2023 /PRNewswire/ — אתמול, בפורום הבינלאומי של אונסק"ו-Huawei על פלטפורמות ומיומנויות דיגיטליות למורים, משרד החינוך המצרי השיק באופן רשמי את המרכז הלאומי ללמידה מרחוק לפיתוח מקצועי מתמשך של מחנכים.
מרכז הלמידה פותח כחלק מפרויקט בתי ספר משולבי טכנולוגיה הפתוחים לכול של אונסק"ו-Huawei, שפועל במצרים, גאנה ואתיופיה בין השנים 2020 ל-2023.
בתחילת נאומו, ד"ר רדה הגאזי, שר החינוך והחינוך הטכני, הביע את שמחתו על השתתפותו בפורום ואת תודתו והערכתו לאונסק"ו ו-Huawei על תמיכתם ועל הבחירה במצרים להיות שותפה בתכנית פרויקט בתי הספר הפתוחים.
הוא גם שיבח את ההישגים שבוצעו על ידי פרויקט בתי הספר הפתוחים בשיתוף האקדמיה המקצועית למורים ומשרד אונסק"ו בקהיר, ואמר: "תוכנית בתי הספר הפתוחים השיגה הישגים בולטים במגזר החינוך במצרים במונחים של בניית יכולות והכנת העשרה השתלמויות למורים, פלטפורמות דיגיטליות שונות והקמת המרכז הלאומי לחינוך מרחוק, לשיפור כישורי המחנכים במצרים".
בתי ספר משולבי טכנולוגיה הפתוחים לכל (TeOSS)
לצד השקת מרכז הלמידה, הפורום בחן שיטות עבודה מומלצות ביחס לפרויקט TeOSS. פרויקט ה-TeOSS של אונסק"ו-Huawei, מיושם בשיתוף עם משרדי החינוך במצרים, אתיופיה וגאנה, מבצע פיילוט ובודק פלטפורמות חינוך דיגיטלי בשלוש מדינות אפריקאיות. הוא גם מספק הכשרה במיומנויות דיגיטליות למורים ותלמידים, מפתח מסגרות מדיניות לחינוך דיגיטלי ומעריך את יעילות הפרויקט במטרה להרחיב את TeOSS למדינות אחרות באפריקה.
במצרים, למשל, 300 מורים קיבלו הכשרה במיומנויות דיגיטליות באמצעות הפרויקט, ומרכז הלמידה החדש יחזק את יכולות הלמידה מרחוק והאוריינות הדיגיטלית עבור 950,000 מחנכי גן חובה עד כיתה י"ב בקהילות מוחלשות.
סובהי טאוויל, מנהל צוות עתיד הלמידה והחדשנות באונסק"ו, בירך בנאומו את המשתתפים בפורום זה ושיבח את שיתוף הפעולה עם משרד החינוך במצרים ואת תפקידו בתמיכה באופק העתידי.
הוא הוסיף כי הפורום הוא חלק מהפרויקט של Huawei לאפשור בתי ספר פתוחים ולהעלות מיומנויות למידה דיגיטלית מאז 2020, מה שתרם להעלאת איכות החינוך, הבטחת גישה והמשכיות לחינוך במצרים, אתיופיה וגאנה, וכי מצרים הייתה אחת המדינות הראשונות שהטמיעו את יוזמת הלמידה הדיגיטלית, וציין כי פתיחת המרכז הלאומי לחינוך מרחוק במצרים מהווה צעד גדול בטרנספורמציה דיגיטלית.
פרויקט TeOSS נועד למזג למידה מקוונת ולא מקוונת כדי למקסם את תוצאות החינוך, וגם כדי להבטיח המשכיות למידה בתנאים רגילים ומשבריים כאחד. לפי UNICEF, למשל, עד ינואר 2022, יותר מ-616 מיליון תלמידים עדיין הושפעו מסגירה מלאה או חלקית של בתי ספר בשל מגיפת COVID-19.
בניית יכולות חינוך דיגיטלי ברמה ארצית יכולה לסייע בהפחתת הפרעות בלמידה אם מתרחשים אירועים בלתי צפויים.
המעורבות של Huawei בפרויקט היא במסגרת יוזמת ההכללה הדיגיטלית והקיימות ארוכת הטווח שלה, TECH4ALL. תחום החינוך של TECH4ALL מחויב לפתח פתרונות מונעי טכנולוגיה שיכולים לסייע בהשגת יעד 4 של האו"ם לפיתוח בר קיימא: להבטיח חינוך איכותי כולל ושוויוני וקידום הזדמנויות למידה לכל החיים, לכולם.
"החינוך חשוב לכולם, והאסטרטגיה שלנו היא לשפר מיומנויות דיגיטליות עבור המחנכים כדי להתמודד עם האתגר במצרים. בואו נעבוד יחד כדי לבנות עולם דיגיטלי מכיל ובר קיימא יותר." אמרה ג'ויס ליו, מנהלת משרד תוכנית ההכללה הדיגיטלית של TECH4ALL ב-Huawei.
לצד השקת מרכז הלמידה ופרויקט TeOSS, הפורום בן היומיים חקר שיטות עבודה מומלצות לבניית פלטפורמות דיגיטליות ויכולות מחנכים, שיתוף משאבים בינלאומי והרחבת שיתוף הפעולה בחינוך דיגיטלי. בפורום השתתפו שרי ממשלה ונציגים בכירים ממצרים, אתיופיה וגאנה; נציגי אונסק"ו ו-Huawei; שותפי TeOSS; ומומחים בינלאומיים.
אודות TECH4ALL
TECH4ALL היא יוזמת ההכללה הדיגיטלית ותוכנית הפעולה לטווח הארוך של Huawei. TECH4ALL, המופעלת באמצעות טכנולוגיות ושותפויות חדשניות, נועדה לסייע בקידום ההכללה והקיימות בעולם הדיגיטלי.
למידע נוסף, בקרו באתר של Huawei TECH4ALL בכתובת https://www.huawei.com/en/tech4all
עקבו אחרינו ב-Twitter בכתובת
https://twitter.com/HUAWEI_TECH4ALL