המאמצים להתמודד עם ההשלכות הסביבתיות של ייצור המזון והסיבים שלנו עלו מדרגה כאשר מתקן הסביבה העולמי (GEF) מאשר 26 פרויקטים בראשות ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO). האישור מדגיש דחיפה דחופה לעמוד באג'נדה של 2030 , תוך שזירת בריאות כדור הארץ עם בריאות תושביה.
מריה הלנה סמדו, סגנית מנכ"ל FAO, הדגישה את חשיבות הפרויקטים שאושרו: " מאמצים אלה יסייעו למדינות בשימוש בר-קיימא ובשימור משאבי טבע, תוך מתן תזונה מזינה ופרנסה ירוקה ועמידה באקלים". Semedo הדגיש עוד יותר את התאמת הפרויקטים למסגרת המגוון הביולוגי העולמי של קונמינג-מונטריאול ולהסכם פריז , בעקבות האות הירוק של מושב המועצה ה-64 של ה-GEF בברזיליה ב-26 ביוני.
הפרויקטים קיבלו סך של 174.7 מיליון דולר במימון GEF ומונפו על ידי 1.2 מיליארד דולר במימון משותף. לפיכך, שותפות FAO-GEF תאפשר למדינות להשיג מימון של למעלה מ-1.4 מיליארד דולר ולמנף יותר מ-9 מיליארד דולר במימון משותף. מאמצים אלה הם קריטיים בהפיכת מערכות מזון חקלאי לפתרונות לאובדן המגוון הביולוגי, הידרדרות המערכת האקולוגית, שינויי אקלים וזיהום על פני קרקע, גופי מים מתוקים ואוקיינוסים.
הפרויקטים שאושרו אמורים לסייע למדינות ביצירה או שיפור של כמעט 17.9 מיליון דונם של אזורים מוגנים ביבשה ובים. בנוסף, הם שואפים לשפר את הקיימות של שיטות דיג, ייעור וחקלאות על למעלה מ-27 מיליון דונם של נופים ונופי ים, לשחזר 820,000 דונם של מערכות אקולוגיות ולהפחית 275 מיליון טונות של פליטת גזי חממה. הפרויקטים מבקשים גם לשפר את הניהול השיתופי של 4 מערכות אקולוגיות מים משותפות ולספק הטבות ל-1.6 מיליון נשים וגברים.
בין אלה, שישה פרויקטים מתוך התוכנית המשולבת של ביומס יער קריטי אמורים להיות מיושמים ברפובליקה הדמוקרטית העממית של לאו, ניקרגואה, פנמה, פפואה גינאה החדשה, תאילנד וונצואלה, במטרה לשמר יערות חשובים בעולם ולנהל טוב יותר את משאבי היער. חמישה פרויקטים נוספים מהתוכנית המשולבת של האיים הכחולים והירוקים יתמקדו בקשר סביבתי-כלכלה במדינות מתפתחות באיים קטנים (SIDS), כולל קאבו ורדה, קובה, מאוריציוס, טרינידד וטובגו, ונואטו.
יתרה מכך, ארבעה פרויקטים הם חלק מהתוכנית המשולבת לשיקום המערכת האקולוגית בחוף השנהב, נפאל, סאו טומה ופרינסיפה וויאטנם. פרויקט בקוסטה ריקה מצטרף לתוכנית המשולבת של Net Zero Nature Positive Accelerator. התיק הנוכחי של GEF העולמי של FAO עולה על 1.3 מיליארד דולר, ומשרת יותר מ-120 מדינות. הפרויקטים מתייחסים לסדרי עדיפויות מקומיים, מייצרים יתרונות סביבתיים גלובליים ומניעים קדימה את יעדי הפיתוח בר-קיימא (SDGs).