בייג'ין, 25 באפריל, 2023 /PRNewswire/ — שישים שנה חלפו מאז שיגרה סין את קבוצת הצוותים הרפואיים הראשונה שלה לאלג'יריה ב-1963. מאז, יותר מ-30,000 עובדי רפואה נשלחו ל-76 מדינות ואזורים, המספקים שירותים רפואיים ל-290 מיליון איש, אמר דובר משרד החוץ הסיני.
"מתן הסיוע הרפואי למדינות אחרות הוא חלק חשוב מהעבודה של סין בתחום סיוע חוץ", אמר וואנג וונבין במסיבת עיתונאים הקבועה ב-19 באפריל, והוסיף כי "זו גם דוגמה מרשימה למחויבותה של סין לבנות קהילת בריאות עולמית עבור כולם."
בהתייחס למגפת COVID-19 כדוגמה, אמר וואנג, "סין שלחה 37 צוותי מומחים ל-34 מדינות, סיפקה יותר מ-2.2 מיליארד מנות של חיסוני COVID-19 ליותר מ-120 מדינות וארגונים בינלאומיים".
ששת העשורים האחרונים הראו שעבור סין, מתן הסיוע הרפואי הפך לדרך של חברים לעזור זה לזה, אמר וואנג.
מאמצי סיוע חוץ
הסיוע הרפואי הוא רק צורה אחת בסיוע של סין למדינות אחרות מאז שנות ה-50, שכן אז החליטה ההנהגה הסינית לתמוך במאמצים של מדינות מתפתחות אחרות לשפר את חייהם של תושביהן ולהתפתח.
הצורות האחרות כוללות סיוע פיננסי וסיוע מזון, פרויקטים לשיתוף פעולה במדינות זרות, במיוחד בתוך המדינות המתפתחות.
מאז שנת 2013 ועד 2018 הקצתה סין 270.2 מיליארד יואן (בסביבות 39 מיליארד דולר) לטובת סיוע חוץ, 47.3% מהם בתור מענקים, על פי הספר הלבן שכותרתו "שיתוף הפעולה הבינלאומי לפיתוחה של סין בעידן החדש", שהוצא על ידי מועצת המדינה משרד המידע ב-10 בינואר 2021.
הספר הלבן גם אמר שסין סיפקה סיוע מזון חירום ליותר מ-50 מדינות באסיה, אפריקה ואמריקה הלטינית, מה שהועיל לעשרות מיליוני אנשים.
כמו שהאמרה הישנה אומרת – "תן לאנשים דגים, ואתה מאכיל אותם ליום אחד. למד אותם לדוג, ואתה מאכיל אותם לכל החיים", סין עשתה מעל ומעבר כדי לספק סיוע כספי ופנתה לפרויקטים של שיתוף פעולה כדי לסייע בחיזוק היכולות של המדינות המקבלות לפתח את הכלכלות שלהן.
יוזמת החגורה והדרך (BRI) וקרן הסיוע לשיתוף פעולה דרום-דרום (SSCAF) מראים כיצד סין שיתפה פעולה עם מדינות אחרות, במיוחד עם המדינות המתפתחות, בסיוע הטכנולוגי ובניית תשתיות למימוש הפיתוח והשגשוג המשותפים.
באשר ל-SSCAF, הספר הלבן אמר כי עד סוף שנת 2019, סין שיתפה פעולה עם 14 ארגונים בינלאומיים במסגרת ההשקה של 82 פרויקטים המכסים תחומים הכוללים פיתוח חקלאי, הפחתת עוני וסיוע לסחר.
רוח של שיתוף ותמיכה
השנה היינו עדים לציון 10 שנים ליוזמת BRI. "יוזמת BRI הצליחה למשוך אליה כמעט 1 טריליון דולר של השקעות, הקימה יותר מ-3,000 פרויקטים של שיתוף פעולה בעשור האחרון", אמר חבר מועצת המדינה ושר החוץ של סין, צ'ין גאנג, במהלך מסיבת עיתונאים ב-7 במרץ, והוסיף כי היוזמה "יצרה 420,000 מקומות עבודה מקומיים ועזרה לחלץ כ-40 מיליון אנשים מהעוני".
"היופי האמיתי ב-BRI הוא ברוח של שיתוף פעולה שעומדת מאחוריה, שסין בחרה לחלוק את הצלחתה עם המדינות המתפתחות", אמר אחסן איקבל צ'אודרי, שר לפיתוח תכנון ויוזמות מיוחדות של פקיסטן, בזמן שהשתתף בפורום בואו בכנס השנתי של אסיה בסוף מרץ.
לואו ז'אוהואי, מנהל הסוכנות הבינלאומית לשיתוף פעולה לפיתוח של סין (CIDCA), אמר לכתבים במהלך שתי הפגישות השנה כי הסיוע של סין דומה לעזרה לחברים, וציטט את הדוגמה שסין הייתה בין הקבוצות הראשונות של המדינות שהעניקו תמיכה לטורקיה וסוריה לאחר רעידות האדמה הקטלניות שפקדו אותן בפברואר.
בהתייחסו לכך שלעם הסיני ולאנשים ממדינות אחרות יש גורל משותף, שו וויי, דובר CIDCA, אמר כי המדינה המתפתחת הגדולה בעולם סייעה למדינות מתפתחות אחרות במסגרת תפקידה בשיתוף פעולה דרום-דרום.
במהלך מסיבת העיתונאים הקבועה ב-10 באפריל, דובר משרד החוץ וואנג אמר כי סין מחויבת לתמוך בפיתוח הכלכלי והחברתי של מדינות מתפתחות, כולל מדינות באפריקה.